Over ons

Vleeswaren Antonio – beter gekend als Breydel – is een modern en groeiend bedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van ovengebakken vleeswaren en delicatessen, met als topproducten de Breydelham en het Breydelspek.

Al de producten zijn vervaardigd uit puur Belgisch varkensvlees van de hoogste kwaliteit.
De producten worden met een geheime kruidenmix bestrooid en ovengebakken in een authentieke warme luchtoven…de garantie voor een unieke smaak. 'Uniek gebakken, lekker kruidig!'

Ook innovatie & productontwikkeling krijgen de volle aandacht bij Breydel. Dit resulteert in een uitgebreid gamma kwaliteitsproducten, zoals het Breydelboutje, Breydelhammouse, Breydelhamkroket, Breydel Côte à l’os, Breydelkoek (vleesbrood natuur, met kaas of met mosterd),..

De producten zijn terug te vinden bij de traditionele slager en/of supermarkt. In het gamma bevinden zich ook twee, door de VLAM, erkende streekproducten: de Breydelham en het Breydelspek. Een bevestiging voor ambachtelijkheid en vakmanschap!

Culinair

Door het ovengebakken karakter is Breydel veel meer dan charcuterie alleen. De producten lenen zich ook uitstekend in culinaire toepassingen en warme bereidingen. Breydel heeft een scala aan mogelijkheden: bij het ontbijt, als tapas, op de barbecue, als volwaardige maaltijd of verwerkt in een salade.

Heel wat topchefs, TV-koks, restauranthouders, horecazaken en foodbloggers werken met Breydel. Op de Breydel-website, onder ‘Koken met Breydel’ ontdekken zowel foodies, hobbykoks als professionals originele gerechten en creaties.

Sociaal engagement

Breydel is meer dan een productiebedrijf. Sociaal engagement is een belangrijk aspect van de bedrijfsmissie. Daarom organiseert Breydel oa. de Breydelfeesten. Een gezellig volksfeest met als hoogtepunt de bereiding van een maaltijd voor minimum 1.000 personen in een speciale Breydelpan met een diameter van bijna 4 meter. De opbrengsten van de Breydelfeesten worden grotendeels geschonken aan de Belgische NGO Trias/Ondernemers voor Ondernemers. Breydel koos voor het lange termijn project Conpapa in het Andesgebergte te Ecuador. Zo helpen ze de plaatselijke bevolking met het professionaliseren van hun kleinschalige aardappelteelt. Klik hier voor meer info over dit project.

Breydelpromotiecentrum

Sinds juli 2009 is Breydel gevestigd in een gloednieuw, multifunctioneel pand met naast de moderne productiehal ook een bezoekerscentrum, het Breydelpromotiecentrum.

Hieronder bevinden zich de 4 pijlers van ons Breydelpromotiecentrum:

Bedrijfsbezoeken

Nieuwsgierig naar meer Breydel? Tijdens een bedrijfsbezoek, dat ongeveer 3 uur duurt, maak je nader kennis met het bedrijf. Dit omvat een bedrijfsfilm, bezoek aan de productieruimte en aan de ecologische systemen en, als afsluiter, een lekkere degustatie met Breydelproducten.

Meer informatie over onze bedrijfsbezoeken >

Kookworkshops

Zoals de merkslogan “Proef gezelligheid, elke dag’’ laat blijken, primeert de gezelligheid bij Breydel. Wekelijks worden in de Breydelgebouwen kookworkshops georganiseerd. Enerzijds kunnen particulieren individueel inschrijven op een kooksessie (thema- en seizoensgebonden), anderzijds kunnen groepen, bedrijven en/of verenigingen een gezellige teambuilding reserveren.

U kan genieten van een gezellige avond interactief koken onder leiding van een Breydelchef of tv-chef. Zo staan er steeds mooie namen op de agenda onder meer: Felix Alen, Piet Huysentruyt, Albert Verdeyen, Breydelchefs Stefaan Daeninck, Frédéric Decruyenaere, en Peter Vereecke enz.

Meer informatie over onze kookworkshops >

Degustaties

Sedert jaar en dag kunnen wij elk weekend rekenen op een team van zeer gemotiveerde dames en heren die voor ons de verkoop ondersteunen in de winkels door middel van degustaties. Het belang van degustaties is zeer groot. Ons degustatieteam brengt onze Breydelproducten immers dichter bij de consument door ze te laten proeven én ze helpen ook mee de verkoop in het winkelpunt te stimuleren. Verschiet dus niet als u één van onze dames of heren ontmoet in uw vertrouwde winkelpunt én aarzel natuurlijk niet om onze producten te proeven!

B-t-B Arrangementen

Wenst u graag een teambuilding voor uw bedrijf, organisatie of groep te organiseren bij ons? Een kookworkshop gekoppeld aan een sportieve activiteit of liever gekoppeld aan een wijn- of bierdegustatie? Het kan!

Meer informatie over onze B-t-B arrangementen >