Culinaire tips

Recept voor wraps: gezond fastfood

Wraps zijn dan misschien wel fastfood, maar ze zijn stúkken gezonder dan vette hamburgers en frituurkost. Het grote voordeel is dat je ze zelf heel makkelijk kan maken. Hieronder vind je een superlekker recept.

Deze dunne pannenkoekjes vind je in elk grootwarenhuis, maar je kan die natuurlijk ook zelf gaan maken. Voor zes wraps heb je nodig:

  • Een halve kilogram bloem
  • Drie deciliter water
  • Een theelepel bloem
  • Boter of olie

Zeef eerst de bloem. Voeg er dan het zout aan toe. Meng vervolgens het water erdoor en begin te kneden. Je stopt pas met kneden als het deeg niet meer aan het met bloem bestrooide oppervlak blijft kleven. Verdeel het deeg nu in zes delen. Rol elk deel heel dun uit. Verhit wat olie of boter in de pan en bak de wraps hierin.

Wraps kan je gemakkelijk enkele dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen met wat velletjes bakpapier ertussen. Zo vermijd je dat ze aan elkaar zouden plakken. Een wrap opwarmen is heel eenvoudig: enkele minuutjes in de microgolfoven, en dan kan je ze beleggen met vulling naar keuze.

Let op: leg de vulling enkel in het midden van de wrap en laat wat ruimte vrij aan de zijkanten en aan de onderkant. Anders ga je onvermijdelijk morsen met de vulling. Een wrap toevouwen kan je door de onderste flap naar boven te brengen en dan de zijkanten over elkaar te rollen. Om op zeker te spelen, kan je onderaan wat zilverpapier aanbrengen.

Qua vulling zijn er heel wat mogelijkheden met Breydelproducten:

  • Gebakken blokjes Breydelspek en wokgroenten
  • Gebakken Breydelspek met kruidenkaas en honing
  • Gebakken blokjes Breydelspek met cheddar en dressing naar keuze
  • Breydelhamreepjes met groentenmengeling naar keuze
  • Gyros met Breydelspek en ananas
  • Sneetjes warme Breydelham met sla en bieslookdressing