Culinaire tips

Voorbereiding en bereiding van een feestmaal

Twijfel je nog over jouw menukeuze? Nood aan inspiratie?
Hieronder tips en tricks voor een heerlijk feestmaal:

  • Probeer alvast wat nieuwe gerechten uit. Zo kom je tijdens de feestdagen niet voor ongewenste verrassingen te staan.
  • Zorg dat je zelf weet hoe de gerechten smaken.
  • Zoek zoveel mogelijk gerechten uit die je op voorhand kunt bereiden zodat je tijdens het diner zo weinig mogelijk in de keuken moet staan en zoveel mogelijk bij je gasten kunt blijven.
  • Houd een evenwichtige verdeling van de verschillende menu-onderdelen; dus niet drie voorgerechten en één hoofdgerecht en één nagerecht.
  • Bouw de gerechten op: begin licht en eindig zwaarder.
  • Zorg voor een variatie in de bereidingswijze; probeer af te wisselen tussen koken, braden en stoven.
  • Varieer ook in kleuren, geuren en smaken; maak van je menu een feest voor alle zintuigen.
  • Kies voor seizoensgebonden producten: ecologisch en budgetvriendelijk!
  • Ga voor vers. Verse producten zijn veel voedzamer en komen de smaakbeleving alleen maar ten goede.
  • Stem de gerechten af op de gasten. Hou rekening met kinderen, vegetariërs en mensen met een allergie.
  • Maak het jezelf niet te moeilijk zodat je controle en overzicht kunt houden tijdens het koken.
  • Door voor een thema te kiezen kan je je feestmaaltijd een unieke en orginele “touch” geven.