Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Belgetarische puree (bintjes, broccoli en Breydelspek)

Kok: 
Myriam van foodblog Hap&Tap
Aantal personen: 
6

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 600 g bintjes
  • 2 broccoli's
  • 1 dik sneetje Breydelspek
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes look (geperst)
  • Een goede klont Belgische boter
  • Versgemalen zwarte peper van de molen
  • Zout
Bereidingswijze: 

Schil de bintjes en kook ze gaar in lichtgezouten water.  Pel de ui en snipper deze niet al te fijn. Pel ook de look en duw de teentjes door een lookpers.

Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot, op een matig vuur. Stoof daarin de stukjes ui samen met de geperste look.

Spoel de broccoli’s en snijd de dikke steel eraf. Snijd de broccoli’s in roosjes. Doe de broccoliroosjes mee in de stoofpot en roer regelmatig. Schenk er na enkele minuten een scheut water bij en laat de groenten 10 min stoven op een zacht vuurtje. De broccoli moet gaar zijn, maar niet platgekookt.

Snijd de plak Breydelspek ondertussen in lardons en bak die zoals het hoort: in een goede anti-aanbakpan, op hoog vuur, zonder vetstof. Blijf ze keren tot ze bakken in hun eigen vet. Wanneer ze kleur hebben en krokant zijn haal je ze eruit. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier.

Passeer de gekookte aardappelen door een roerzeef en schep ze bij de broccoli. Plet nu alles tezamen met een pureestamper. Let wel: in stoemp horen nog stukjes te zitten. Voeg tot slot de gebakken Breydelspekreepjes toe.

Bron: http://www.hap-en-tap.be