Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Breydel Côte à l'os met Griekse salade

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
785.10 calorieën/persoon
Ingrediënten: 
  • 4 Breydel Côte à l’os
  • 4 dikke sneden Breydelspek
  • 16 trostomaatjes
  • 1 komkommer
  • 200g fetakaas
  • 20 fijne zwarte olijven, ontpit
  • sap van 1 citroen
  • 5 el olijfolie
  • 20g boter
  • Peper van de molen
  • Zeezout
  • 1 mespunt fijngemalen venkelzaad
Bereidingswijze: 

Schil de komkommer en snij hem door in de lengte.
Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
Snijd de tomaatjes doormidden.
Besprenkel de komkommer en tomaten met olijfolie en citroensap.
Kruid met het venkelpoeder, peper van de molen en wat zeezout.

Snij de sneden Breydelspek in lardons en bak ze krokant aan in een beetje olijfolie.

Kruid de Breydel Côte à l’os met peper.
Braad deze ongeveer 2 minuten aan elke kant aan in het bakvet van het Breydelspek tot ze mooi goudbruin zijn. U kan deze ook gewoon grillen op de BBQ.
Voeg eventueel wat boter toe bij gebrek aan vetstof.
Overgiet ze met het braadvet.
Laat de Breydel Côte à l’os nog even rusten onder aluminiumfolie.

Verkruimel de fetakaas bij de komkommer en de tomaatjes en voeg de olijven toe.
Breng de salade verder op smaak met wat peper van de molen.

Verdeel de salade over de borden en leg er de Breydel Côte à l’os bij.

TIP Serveer met dikke sneden (Turks) brood en tzatziki.