Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Breydelboutje gelakt met honing

Kok: 
Felix Alen - Hof te Rhode
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
607.35 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 Breydelboutjes
  • 125 g  honing
  • 2 dl sojasaus (ketjap)
  • 1 dl cognac
  • 1 el mosterd
  • 1 el kardemom
  • 1 el gemalen gember
  • 1 tipje cayennepeper
  • 10-tal kruidnagels
  • Zout en peper
Bereidingswijze: 

Voorbereidingen binnen
Maak met een scherp mes dunne inkepingen in het vlees en prik er hier en daar een kruidnagel in.
Meng de honing, sojasaus, cognac, mosterd, kardemom, gember, cayennepeper, peper en zout. 
Steek het vlees in een plastiek zak en giet er de saus bij. Sluit de zak en laat die minstens 24 uur marineren.

Voorbereidingen buiten
Neem het vlees uit de marinade en rooster het gedurende 3 uur op een temperatuur van 160°C in de barbecue (Shuck Wagon).
Lepel er af en toe, tijdens het roosteren, wat saus over zodat een diep glanzend korstje ontstaat.