Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Breydelboutje met mosterdsaus en gevulde aardappel met Breydelham

Aantal personen: 
2

Bereidingstijd:

Calorieën: 
1 525.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 2 Breydelboutjes
  • 4 grote aardappelen
  • Melk
  • Boter
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • Pezo
  • 100 g Breydelham (fijn gemalen)
  • Peterselie
     

Voor de mosterdsaus:

  • 20 g bloem
  • 20 g boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 5 cl room
  • 5 cl water
  • 1 bouillonblokje
  • Peper en zout
Bereidingswijze: 

Voor de mosterdsaus:
Smelt de boter op een matig vuur in een steelpannetje.
Roer de bloem er onder en voeg vervolgens het water met opgelost bouillonblokje toe.
Laat het geheel inkoken en voeg de room toe.
Kruid af met peper en zout.
Op het einde voeg je de mosterd toe en klop je alles goed onder.

Kook de aardappelen en haal het binnenste eruit.
Maak puree van het binnenste deel met melk, boter, eidooier, nootmuskaat, pezo en fijn gemalen Breydelham.
Werk af met peterselie.
Spuit nu de aardappelen op met de puree
Voeg het Breydelboutje en de mosterdsaus toe.