Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Breydelhamburger met komkommersalade en gegrilde zoete aardappel

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
825.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 el vleesmarinade
  • Groentenkruiden
  • 1 el komijnzaad
  • 2 el gehakte rozemarijn
     

Voor de hamburger:

  • 500 g varkensgehakt
  • 250 g gemalen Breydelspek
  • 100 g mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 1 kop broodkruim
  • 1 ei
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • Selderzout
  • Cayennepeper
     

Voor de komkommersalade:

  • 1 komkommer
  • 300 g kerstomaatjes
  • 3 el gehakte verse munt
  • 2 dl olijfolie
  • 1 dl balsamicoazijn
  • Zwarte peper
  • Zeezoutschilfers of fleur de Giraunde
Bereidingswijze: 

Hak de zongedroogde tomaatjes en meng samen met de andere ingrediënten voor de hamburger door elkaar.
Maak kleine balletjes en druk deze tot hamburgers. Laat opstijven in de koelkast.
Schil de komkommer en haal de zaadjes eruit. Snij schuin in halve maantjes. Snij de kerstomaatjes in twee.
Meng met de gehakte munt,de olijfolie en de azijn. Kruid met peper en zout en laat een uurtje trekken.
Kook de aardappelen in de schil en snijd middendoor. Wrijf ze in met vleesmarinade. Kruid met groentenkruiden, komijnzaadjes en gehakte rozemarijn.
Gril de hamburgers op een matig hete grill en leg de aardappelen ernaast. Serveer met de komkommersalade en je favoriete barbecuesaus.