Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Breydelspek met sausje van Quadrum bier

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 dikke sneetjes Breydelspek
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel verse (of gedroogde) rozemarijn
  • 1 eetlepel gemalen peper
  • Snuifje zout
  • 1 fles Quadrum 37,5 cl
  • 2 eetlepels pickles
  • 2 eetlepels Luikse stroop
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 1 koffielepel curry
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 stronk broccoli
     
Bereidingswijze: 

Maak een megeling van olijfolie, rozemarijn, peper en zout. Wentel een dikke snede Breydelspek per persoon in deze mengeling. Laat dit een half uurtje intrekken om de smaken te laten vermengen. Bak daarna het Breydelspek in een pan (vetstof toevoegen is niet nodig).

Deglaceer daarna de pan met het Quadrum bier. Voeg de Luikse stroop, pickles, dragonazijn en de curry toe. Laat inkoken tot de saus wat stroperig wordt.

Dit gerecht is zeer lekker met gebakken krieltjes met salie, peper en zout. Serveer met in de boter gebakken schijfjes broccoli.

Meer informatie over het Quadrumbier en de verkooppunten: http://www.oostekebrouwers.be