Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

BREYDELSPEK, TOMAAT EN PARELCOUSCOUS

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
528.35 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 

• 4 sneden Breydelspek van telkens 20 g
• 40 g rode pesto
• 1 bol mozzarella
• Cressblaadjes (basillcress)

Voor de gedroogde tomaten:

• 4 tomaten ontveld en ontpit
• 1 dl olijfolie
• Verse tijm & rozemarijnblaadjes
• Peper en zeezout

Voor de couscous:

• 200 g parelcouscous
• 4 dl groentebouillon
• 200 g fijne groentenbrunoise beetgaar gekookt
• 1 dl olijfolie

Voor de saus:

• 2 dl demi-glace
• 2 dl Heinz tomatenketchup
• 5 g rode pesto
• 100 g ijskoude boter

Bereidingswijze: 

• Voor het Breydelspek: smeer in met de rode pesto, schik daarop plakjes mozzarella. Gaar in een voorverwarmde oven van 160°C.
• Voor de gedroogde tomaten: schik de tomaten op een siliconenmat, kruid af met de verschillende kruiden en besprenkel met de olijfolie. Droog gedurende een uur in een voorverwarmde oven van 120°C.
• Voor de couscous: giet de kokende bouillon op de couscous en laat wellen onder deksel op zacht vuur, giet af. Werk af met de olijfolie en de groentenbrunoise.
• Meng de ingrediënten voor de saus en laat opkoken. Werk op met de boter.

Presentatie
• Schik het Breydelspek met daarbij de couscous.
• Werk af met de gedroogde tomaat, saus en basilicumblaadjes.