Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Breydelstoemp met Breydelboutje

Kok: 
Albert Verdeyen
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 600 g gekookte aardappelen
  • 4 Breydel boutjes
  • 400 g wortelen
  • 100 g kervel
  • 1 ui
  • Boter
  • 25 cl room
  • Zout, peper, nootmuskaat
Bereidingswijze: 

Kook de aardappelen, pureer ze en voeg er peper, zout en nootmuskaat aan toe.
Snij de wortelen en de ajuin in kleine blokjes
Bak ze aan in een beetje boter gedurende 2 minuten en kruid ze met peper en zout.
Voeg er de room aan toe en laat dit gedurende ongeveer 5 minuten koken.
Meng de stoemp of puree met de groenten en werk het geheel af met de gehakte kervel.
Bak de boutjes in een beetje boter.