Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

In de BBQ gebakken meergranenbroodjes gevuld met witloof en Breydelham

Kok: 
Felix Alen - Hof te Rhode
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
891.98 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 12 kleine meergranenbroodjes, uitgehold
  • 6 Chiconettes mini witloof, klassiek gegaard
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 50 g boter
  • 1 el suiker
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl bruine fond
  • 1 el roux
  • 200 g Breydelham, in blokjes gesneden
  • 100 g gemalen kaas + 100 g om te strooien
  • 1 dl room
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • Als garnituur, gedroogde Gandaham en platte peterselie
Bereidingswijze: 

Snijd het witloof in stukjes, maar bewaar de puntjes. De puntjes mogen in twee gesneden worden.
Bak de ui aan in boter en voeg er de suiker bij. Laat kleuren en blus met azijn. Doe er de fond bij en laat wat inkoken. Bind met de roux en voeg er de witloofstukjes, de Breydelhamblokjes, de kaas en de room bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de broodjes hiermee en met de witloofpuntjes. Strooi er de kaas over.
Verwarm de broodjes in de BBQ en versier ze met de gedroogde Gandaham en wat peterselie.