Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Erwtensoep met Breydelschenkel en Breydelspek

Aantal personen: 
8

Bereidingstijd:

Calorieën: 
293.90 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 1 Breydelschenkel
  • 120 g Breydelspek
  • 400 g spliterwten
  • 25 g bakboter
  • 2 preien (enkel het wit)
  • 4 wortelen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Handvol verse peterselie
  • 1 laurierblad
  • 3 runderbouillonblokjes
Bereidingswijze: 

Snijd de ui, de wortelen en de prei in grote stukken.
Spoel de spliterwten en het laurierblad.
Snijd de knoflook en peterselie fijn.
Smelt de boter in een pot en fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg daarna de wortelen, de prei, het laurierblad en de spliterwten toe en overgiet deze met 3 liter water.
Breng alles aan het koken.

Maak ondertussen een viertal inkepingen in de Breydelschenkel en voeg deze samen met de bouillonblokjes toe aan de soep.
Laat alles een uurtje zachtjes koken zonder deksel tot wanneer alles gaar is en schuim regelmatig af.
Neem de Breydelschenkel uit de pan en verwijder het laurierblad.
Laat het schenkeltje even afkoelen terwij je het Breydelspek in blokjes snijdt en bak kort in een beetje boter.
Pluk het vlees van de Breydelschenkel en snijd deze in kleine stukjes.

Mix de soep glad, breng deze op smaak met peper en zout en meng er de kleine stukjes Breydelschenkel onder.

Serveertip:
Verdeel de soep over 8 borden, bestrooi elk bord met enkele reepjes gebakken Breydelspek en vers gesneden peterselie.