Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Fazantroulade met gekonfijte rode biet, puree van pastinaak, jonge raapjes en Breydelspek

Kok: 
Felix Alen - Hof te Rhode
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
1 094.65 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 fazantfilets
  • 8 gekonfijte kastanjes
  • Gemalen nootmuskaat
  • 200 g Breydelspek
  • Peper, zout en gemalen nootmuskaat (of aangepaste kruidenmix)
    Voor de saus
  • 2 dl rode wijn
  • 1 dl porto
  • 2 dl wildfond
  • 50 g boter
    Voor erbij
  • 0,25 dl olie
  • 1 versnipperde ajuin
  • 250 g rode biet geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 el suiker
  • 1 el azijn
  • ½ koffielepel gemalen roze peperbollen
  • Peper en zout
  • 200 g geschilde pastinaak (gekookt in gezouten melk met laurier)
  • 50 g boter
  • ½ dl room
  • 12 mini gekookte miniraapjes (of uitgestoken uit grotere exemplaren)
    Voor de garnituur
  • Chips van knoflook en rode biet
  • Tot siroop gekookte porto en balsamico-azijn
  • 8 mooie blokjes Breydelspek
  • Appelreepjes
  • Topjes van tijm
Bereidingswijze: 

Plet de fazant lichtjes met het plat van een bijl, kruid en verbrokkel er de kastanjes op. Kruid met peper en zout en een weinig gemalen nootmuskaat. Pak ze achtereenvolgens in met Breydelspek, aluminiumpapier en draai de uiteindes aan zodat er mooie rolletjes ontstaan. Prik en leg ze in een ketel en giet er de wijn, de porto en de fond op.  Zet het geheel op een laag vuurtje en laat 45 minuten onder het kookpunt garen.

Maak ondertussen de rode biet. Doe de olie, de ajuin en de rode biet in een pot. Laat enkele minuten lichtjes bakken en voeg er de suiker bij. Blus met de azijn en kruid met roze peper, peper en zout.

Pureer de pastinaak en voeg er de boter en de room bij. Kruid met peper en zout.

Neem de fazantroulades uit de saus, verwijder de verpakking en houdt ze warm.
Kook de saus tot 1/3 in en werk ze af met boter, peper en zout.

Presentatie

Snijd het vlees in schijfjes en schik alles zo creatief mogelijk op borden. Versier met de chips, de appelreepjes, de tijm en de Breydelspekblokjes gelakt met balsamicosiroop.

Lepel op het laatst de saus erbij