Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Fris aspergeslaatje met Breydelham en ganzenlever

Kok: 
Restaurant Landgoed Den Oker - Ronsele
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
713.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 12 flinterdunne sneetjes Breydelham
  • 8 asperges
  • 2 rode bietjes
  • 1 terrine ganzenlever
  • Rucola
  • 1 pijpajuin
  • 1 meloen
  • Enkele palmharten
  • Broodkorstjes
  • Grof zout
  • Olijfolie
  • 1 truffel
  • 2 tomaten
     

Voor de saus:

  • Mosterd
  • 2 eierdooiers
  • Maisolie (max 200 ml)
Bereidingswijze: 

Kook de asperges gaar, snijd ze in stukken.
Was de bieten en snijd ze in mooie rondjes.
Neem de ganzenleverterrine en snijd blokjes van (3 per persoon).
Hak de pijpajuin in fijne stukjes.
Hol de meloen uit, en voorzie 3 parisiennebolletjes per persoon.
Snijd rondjes van het palmhart.
Snijd de truffel in fijne sneetjes.
Hak de tomaat in blokjes van 1 op 1 cm.

Voor de saus:
Klop de eierdooiers samen met de mosterd en maisolie op.

Afwerking

Dresseer volgens de foto. U doet dit best op een lang bord op één lijn.
Werk het slaatje af met de broodkorstjes en de saus. Kruid af met zout.