Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Gebakken parelhoenfilets, butternutcrème, savooikool en Breydelspek met aardappeltaartje

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
562.18 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 2 parelhoenborsten
  • 1/2 butternut
  • 1/4 savooikool
  • 4 sneetjes Breydelspek
  • 4 grote aardappelen
  • Wortel / prei / tijm / laurier
  • Bruine fond / Kippenbouillon
  • Luikse siroop
  • Balsamicoazijn
  • Honing - boter - pezo - nootmuskaat - room
Bereidingswijze: 

Haal de filets van de borst, kruid af en bak krokant in hazelnootboter.
Bak de karkassen aan, kruid af en voeg de Luikse stroop toe naar smaak. Blus met balsamico-azijn en bruine fond. Voeg de wortel, prei en tijm en laurier toe en laat +- 30 minuten inkoken.
Zeef alles door, eventueel bijbinden en op het einde klontje koude boter toevoegen.
Stoof de butternut in boter en bevochtig met kippenbouillon. Kook de butternut gaar, mix, kruid af en voeg room toe.
Snijd de savooikool in reepjes, spoel en blancheer in kokend gezouten water. Laat uitlekken en laat afkoelen.
Steek de aardappelen uit en snijd fijn met een mandoline. Leg de vormen in de bloem, bestrijk met gesmolten boter, bedruppel met honing-tijm en overstrooi met peper en zout.
Warm de oven voor op 180°C en bak de aardappeltjes hierin krokant.  
Bak de reepjes Breydelspek krokant en stoof aan samen met de savooikool.
Kruid met pezo en nootmuskaat.
Bak het vlees +- 10 minuten samen bij de aardappelen in de oven.

Presentatie

Trek een streep butternutcrème, leg de savooikool evenwijdig.
Aardappelbloempje bovenaan leggen en snijd de parelhoen in een waaier.
Napper de saus er omheen.