Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

GEGRATINEERDE AARDAPPEL GEVULD MET CHIMAY KAAS EN BREYDELSPEK

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
668.38 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 

• 4 middelgrote tot grote aardappelen
• 250 g Chimay kaas
• 2 dl room
• 50 g boter
• 250 g Breydelspek
• Bieslook
• Kruiden: peper, zout, nootmuskaat
• Paneermeel "panko" of "natuur"
• Balsamico crème
• 250 g rucola / roquette / mesclun
 

Bereidingswijze: 

Was en kook de aardappelen in gezouten water gedurende +/- 20 minuten.
Snijd intussen de kaas en het Breydelspek in blokjes/reepjes.
Hak ½ botje bieslook fijn.
Als de aardappelen gaar zijn, snijd het “poepje” af en snijd alsook boven de helft open en haal de aardappel leeg.
Meng de inhoud tot puree en voeg het Breydelspek en de kaas toe, samen met de fijngesneden bieslook.
Kruid af met pezo en nootmuskaat.
Vul de aardappel terug op met het vulsel en bestrooi met panko (op ovenplaat met boterpapier).
Gratineer in de oven op 180°C gedurende 10 tot 12 minuten.

Presentatie:

Dresseer de rucola in het midden op bord en plaats de aardappel erop.
Sprenkel de Balsamico crème er rond.
Werk af met enkele sprietjes bieslook.
Breng wat extra kleur op het bord door een stukje tomaat/kerstomaat toe te voegen.