Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Gegratineerde oester met wakame en Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
410.88 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 16 creuse oesters
  • Potje wakame
  • 2 eierdooiers
  • 150 g boter
  • Scheutje witte wijn
  • 1 el crumble van Breydelspek
  • Grof zeezout
Bereidingswijze: 
  • Open de oesters voorzichtig.
  • Maak ze los van de schelp en vang het oestersap op.
  • Leg de oesters op keukenpapier om ze droog te deppen.
  • Leg onderaan in de diepe schaal van de oester een beetje wakame.
  • Leg daarop de oester.
  • Laat de boter smelten en schep het schuim er af.
  • Klop de eierdooiers los met het oestersap en een beetje witte wijn.
  • Haal het mengsel van het vuur en meng er de gesmolten boter onder.
  • Leg op elke oester een lepeltje saus.
  • Werk af met de crumble van Breydelspek en laat vervolgens onder de grill gratineren.
  • Presenteer op een bordje met grof zeezout.