Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Gentse huufdvlakke met Breydelham en slaatje van grondwitloof met waterkers

Kok: 
Wim Ballieu
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
359.53 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • Een stuk van 400 g preskop
  • 1 stengel pijpajuin
  • 4 sneetjes Breydelham, met de hand (of dik) gesneden
  • 4 stronkjes mini-witloof
  • 1 bussel waterkers
  • 4 el verse mayonaise
  • 1 el graantjesmosterd
  • Lege koffiebekers of cola bekertjes
Bereidingswijze: 

Laat de preskop voorzichtig smelten, zeker niet laten koken. Voeg de fijngesnipperde pijpajuin toe en stort deze massa in lege bekertjes. Laat opstijven. 
Van deze cilinders kan je mooi cirkels snijden als basis voor de bordjes.
Grill de Breydelham zeer kort en plaats op de preskop, werk af met rauw witlof, waterkers & de mosterdmayonaise.

Bron: Wim Ballieu - www.foodlancer.be