Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Gepocheerde peren met Brugge kaas en krokant gebakken Breydelspek

Kok: 
De Kookfanaten
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
303.50 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 Conference-peren
  • 12 zeer dunne sneetjes Breydelspek
  • 25 cl zoete witte wijn
  • 25 ml water
  • 100 g Brugse dentelle kaas
  • Citroensap
Bereidingswijze: 

Schil de peren en snijd ze in twee.
Verwijder het klokhuis met een soeplepel.
Besprenkel met citroensap.
Breng de witte wijn en water aan de kook.
Pocheer de peren tien minuten op een laag vuur. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 270 °C.
Plet de kaas met een vork. Haal de peren uit de jus, maak ze droog met wat keukenpapier.
Vul de binnenkan van de peren met de kaas.
Plak thee halve peren tegen elkaar. Wikkel elke peer in met drie sneetjes Breydelspek. 
Zorg ervoor dat je langs onder de peren ook afsluiten met het Breydelspek.
Bak de peren ongeveer 12 minuten in de oven op grill van de oven.
Het Breydelspek moet gebakken zijn.

Server met krulsla en enkele walnoten.

Tip: Het recept kan perfect op voorhand worden klaargemaakt. De peren kunnen op het laatste moment worden afgebakken.