Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Gesauteerde grote garnalen met Breydelspek

Kok: 
Quyên Truong Thi
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
202.55 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 300 g grote garnalen of scampi
  • 200 g Breydelspek
  • 1 sjalot
  • 1 koffielepel pilipilipoeder (opgelet, scherpe peper. Je kan ook chilipoeder of cayennepeper gebruiken)
  • 4 teentjes look
  • Snuifje peper, zout en suiker
  • 1 soeplepel donkere sojasaus
  • Olie om in te bakken
Bereidingswijze: 

Was de garnalen, snijd ze open aan de rug zonder te pellen, verwijder het darmkanaal. Wentel ze door een mengsel van pilipili, fijngehakte sjalot, wat zout en suiker. Laat een half uurtje marineren.
Snijd het Breydelspek in plakjes en bestrijk met de gehakte knoflook, zout en peper. Laat evenens een half uurtje marineren.
Verhit wat olie in de wok en bak het Breydelspek krokant. Voeg garnalen toe en roerbak tot ze gaar zijn. 
Breng op smaak met peper, zout, suiker, sojasaus en vissaus.

Dit is een eenvoudig wokgerecht, dat je serveert met rijst en Vietnamese rauwkost. Als je weinig tijd hebt, laat je het marineren voor wat het is en begin je meteen te bakken.