Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Gevogelteroomsoep met Breydelham

Kok: 
Deboeverie Johan
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
281.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • Kippebouillon 1.5 lit
  • 4 schijfjes Breydelham
  • 200 champignons, grote witte
  • Citroen
  • Boter
  • Bloem
  • 1 dl room
  • Kervel
  • Peper en zout
  • Tijm
  • Laurier
  • Kruidnagel
  • Ui
  • Prei
  • Selder
  • Peterselie
  • Karkassen
  • Parmezaanse Kaas
Bereidingswijze: 

De kipkarkassen opzetten met water en zout. Aan de kook brengen en afschuimen
De groenten en aromaten toevoegen. Één uurtje laten trekken.

Van boter en bloem roux maken. Bouillon doorzeven en binden met roux.
Doorkoken en afsmaken.

De champignons in julienne snijden en garen in wat water, citroen, pezo. De Breydelham in julienne snijden.

Soepje afwerken met room en in een kommetje serveren met de juliennes.

Garneren met kervelpluksels en met de Parmezaanse kaas.