Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Gevuld varkenshaasje met zuiderse toets, omwikkeld met Breydelspek

Aantal personen: 
8

Bereidingstijd:

Calorieën: 
511.30 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 2 varkenshaasjes
  • 1 buffelmozzarella
  • Zongedroogde tomaten op olijfolie
  • Salieblaadjes
  • 16 sneetjes dun Breydelspek
  • Peper en zout
  • 8 Nicola-aardappelen
  • Teentje look
  • 1 sjalot
  • Rozemarijn
  • Klontje boter of olijfolie
  • 16 kastanjechampignons - 1/4 citroensap
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • Provençaalse kruiden
Bereidingswijze: 

Snijd het varkenshaasje voor 2/3 open. Vul met de mozzarella, zongedroogde tomaten en salie. Kruid naar smaak met peper en zout. Plooi dicht en omwikkel met het Breydelspek.
Bind vast met keukentouw (kan ook met tandenstokers).

Kook de aardappelen gaar. Haal ze eruit en stamp ze fijn met gestoofde sjalot, teentje look, rozemarijn en een beetje olijfolie. Vul de aardappel hiermee op.

Snijd de courgette in schijven van 1 cm en blancheer kort. Direct in koud water leggen.
Wentel de champignons kort in hete olijfolie en besprenkel met ¼ citroensap.
Ontvel de paprika onder de grill.
Snijd de rode ui in stukken.
Maak een brochette met de groenten.
Besprenkel met Provençaalse kruiden en olijfolie. Bak op een zacht vuur.
Bak het vlees op een zacht vuurtje, als je ziet dat de kaas goed gesmolten is zal het vanbinnen nog mooi rosé zijn.
De aardappelen kan je aan de rand van de BBQ opwarmen op in folie draaien.