Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Gevulde kalkoenlapjes met rösti (Thermomix)

Kok: 
Claudia Allemeersch
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
678.83 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 

Voor de gevulde kalkoenlapjes:

  • 1 sjalot
  • 5 takjes peterselie
  • 4 champignons
  • 30 g pistachenoten
  • 120 g Breydelham
  • 100 g foie gras
  • 3 sneden brood zonder korst
  • 150 g kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 40 g madeira
  • Snuif selderiezout
  • 2 kalkoenfilets van 200 g
  • 500 g water

 

Voor de rösti:

  • 1 ui
  • 100 g Breydelspek
  • 500 g aardappelen
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 1 tl zout, peper en arachideolie
Bereidingswijze: 

Voor de gevulde kalkoenlapjes:

  • Pel de sjalot en snijd in twee. Pluk de peterselie. Maak de champignons schoon en snijd in vier.
  • Doe de sjalot, de peterselie en de champignons samen met de pistachenootjes in de mengbeker en hak 7 sec. / snel 5. Doe in een kommetje en houd apart.
  • Snijd de Breydelham grof, doe in de mengbeker en mix 10 sec. / snel 7.
  • Snijd de foie gras in blokjes, verkruimel het brood en doe dit samen met het gehakte sjalot-champignonmengsel, het kalfsgehakt, het ei, de madeira en een flinke snuif kruidenzout in de mengbeker en meng 60 sec. / snel 4. Doe in een kommetje en bewaar in de frigo.
  • Snijd de kalkoenfilets in de lengte door en klop plat onder huishoudfolie.
  • Kruid de kalkoenfilets met peper en zout en bestrijk met de vulling.
  • Rol de kalkoenfilets strak op in een velletje aluminiumfolie. Leg de rollades in de onderste of de bovenste varomaschaal. Sluit af met het deksel.
  • Doe 500 g water in de mengbeker. Zet het deksel en de varomaschaal op de mengbeker en stoom 19 min. / Varoma / snel 1.

Voor de rösti:

  • Pel de ui en snijd grof. Snijd het Breydelspek grof. Doe de ui en het Breydelspek in de mengbeker en hak 10 sec. / snel 5. Spatel naar beneden.
  • Schil de aardappelen en snijd grof, maar spoel niet.
  • Doe in de mengbeker samen met het bloem, de eieren, zout en snuifje peper. Hak 3 sec. / snel 7.
  • Verhit een bodempje arachideolie in een antikleefpan. Leg telkens een eetlepel van het mengsel in de pan en druk wat aan tot rondjes van ca. 6 cm doorsnede.
  • Bak de rösti aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur tot ze gaar zijn.

Tip

Voor wat extra binding kan je 50 g gemalen Gruyère aan het aardappelmengsel toevoegen.