Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Hartige cupcakes met Breydelspek en graantjesmosterd

Kok: 
Elly Schraepen
Aantal personen: 
Voor 20 stuks(+-35g)

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • Voor de cupcakes:
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 60 g boter
  • 60 g gemalen kaas
  • 100 g heel fijn gesnipperd Breydelspek
  • 25 g graantjes mosterd
  • Peper en zout
  • Voor de topping:
  • 200 ml room (lichtjes opgeklopt)
  • 2 gelatineblaadjes
  • 2 koffielepels graantjesmosterd
  • Luikse siroop (naar smaak)
Bereidingswijze: 

Warm de oven voor op 200 °C. 
Meng de ingrediënten voor de cupcakes goed onder mekaar. Leg +- 20 muffinvormpjes / muffinpapiertjes op een bakplaat. Doe het geheel in een spuitzak en spuit in de vormpjes.
Bak gedurende 18 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.

Maak de topping: laat de gelatineblaadjes weken in koud water  (of smelt in de microgolf). Voeg deze bij de opgeklopte room, de graantjesmosterd en eventueel de Luikse siroop. Laat opstijven in de koelkast.

Maak een gaatje in het midden van de cupcakes (met een appelboor).
Vul ze met de topping en werk af met fijngesnipperd Breydelspek.

Variant: snijd de cupcake in 4 en serveer op een lepeltje, werk af met de topping. 

Tip: Je kan de afgewerkte cupcakes makkelijk invriezen. Wikkel ze in bakpapier en leg ze in een doos. 2 uur voor opdienen best laten ontdooien op kamertemperatuur.

Tip: Combineer deze hartige cupcake met een streekbiertje! Smakelijk!