Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Hoevekip geserveerd met een zalfje van knolselder, gelakt Breydelspek en pommes dauphine

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 hoevekipfilets van 150 gram
  • 1/2 knolselder
  • 1 dl room
  • Mespunt xantana
  • 4 plakjes Breydelspek
  • 2 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 koffielepel gedroogde thym
     

Voor de bearnaisesaus:

  • Olie
  • 1/2 sjalot
  • dragon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el water
  • Peper
  • 2 eiderdooiers
  • 125 gr geklaarde boter
  • 1 lepel witte wijn
  • sap van ½ citroen
  • 1 soeplepel gehakte kervel & dragon

Voor de pommes dauphine:

  • 1 kg aardappelen
  • 0.25 dl water
  • 125 gr boter
  • 250 gr bloem
  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 1 bot klaverzuring of platte peterselie
Bereidingswijze: 

Wrijf de hoevekipfilets in met kruiden.
Gaar in een voorverwarmde oven op 120 graden gedurende 25 à 30 minuten.
Snijd de kipfilets in 3 stukjes als ze gaar zijn.

Het knolselderzalfje:
Schil de knolselder schil en kook gaar.
Pureer in de thermomix met room en voeg een mespuntje xantana toe.

Het gelakt Breydelspek:
Snijd het Breydelspek in 3 en lakeer met de gemengde honing/sojasaus en thym.
Bak in de oven op 180°.

De bearnaisesaus:
Maak de bearnaisesaus in de thermomix.
Voeg de kruiden pas op het laatste moment toe.

De Pommes Dauphine:
Maak eerst het soezendeeg. Breng water en boter aan de kook, voeg bloem toe en meng.
Voeg geleidelijk aan de eieren en eierdooiers toe.
Kruid met peper en zout.
Kook de aardappelen gaar en laat zeer goed drogen.
Pureer en meng onder het soezendeeg.
Maak quenelles en bakken deze in de frituur.

Dresseerwijze:
Trek een streep knolselderzalf op het bord.
Dresseer de 3 stukjes kip en het gelakt Breydelspek.
Leg daartussen 3 quenelles van de Pommes Dauphines.
Oversaus met béarnaise en versier met enkele takjes klaverzuring of platte peterselie.