Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Hoppescheuten - gepocheerd ei met mousseline van Valeir Divers en krokante Breydelspekjes

Kok: 
Breydelchef Frédéric Decruyenaere
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 160 g hoppescheuten
  • 1 dl room – nootmuskaat - p&z
  • 4 verse eieren - azijn
  • Scheut melk- 1 lepel bloem – 1 lepel azijn
  • 1 dl valeir Divers – 125 g boter – 2 eigeel - 1 citroen
  • 100 g Breydelspekblokjes
  • 2 sneetjes wit brood
  • Afila & shi sho cress
Bereidingswijze: 

Kuis de hoppescheuten (voetjes afkraken). Blancheer ze in water / beetje melk / bloem / azijn / zout, daarna afgieten.
Laat de room inkoken, voeg de scheuten toe, kruid af met nootmuskaat, zout en peper.
Mousseline kloppen: de boter laten smelten, de eierdooiers samen met Valeir – citroensap – p&z schuimig als sabayon opkloppen, bij binding van vuur boter onderkloppen.

Snijd de Breydelspek in fijne blokjes en bak aan.
Brood ontkorsten in fijne blokjes snijden, krokant bakken in boter.
De eieren in potje openbreken – in kokend gezouten water met scheut azijn pocheren gedurende 5 minuten.

Presentatie
Leg in het midden de hoppescheuten, daarop het eitje, naperen met de mousseline van Valeir.
Daar rond leg je de krokante Breydelspekjes met wat broodkorstjes – garneren met de cress scheuten.