Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Huisgebakken grissini's met Breydelham en pesto

Kok: 
Wim Ballieu
Aantal personen: 
6

Bereidingstijd:

Calorieën: 
336.90 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 

Voor de grissini’s:

  • 120 g volkorenmeel
  • 70 g boekweitmeel
  • 1 theelepel zout
  • 110 g koude boter, in dobbelsteentjes
  • 75 g geraspte emmentaler
  • 120 ml ijskoud water
     

Voor de pesto:

  • 1 bosje basilicum
  • 2 teentjes look
  • 50 g geraspte parmigiano reggiano
  • 2 handenvol pijnboompitten of walnoten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
     
  • Flinterdunne sneetjes Breydelham
Bereidingswijze: 

Voor de grissini’s:
Voeg de 2 soorten meel, het zout en de boter samen in een hakmachine. Mix met de pulseerfunctie tot de grootste stukjes boter nog zo groot zijn als een erwt.
Doe het mengsel in een kom en roer er de geraspte kaas onder, en daarna het ijswater, tot je een samenhangend deeg hebt. Verpak het in plastiekfolie en leg het gedurende een halfuur in de diepvriezer. (of minstens 1 uur in de koelkast).
Zet een bakplaat klaar op je werkblad en bekleed ze met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Haal het deeg uit de diepvriezer, en snijd er de helft af en rol die uit een reep van ongeveer 10 cm breed en 1 cm dik.
Snijd er de duimbrede lange stengels af. Leg die op de bakplaat en knijp ze met je vingers op tot lange stengels. Bak ze in ongeveer 10 minuten krokant.
Herhaal met de tweede portie.

Voor de pesto:
Doe de basilicum met twee teentjes look, de kaas, de nootjes, peper en zout in de keukenmachine.
Overgiet met een goede scheut olijfolie. Hak fijn en doe er eventueel nog wat olie bij om het wat smeuïger te maken.

Afwerking
Flinterdunne sneetjes Breydelham rond de grissini’s draaien en serveren met de pesto om te dippen.