Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Italiaanse kleurrijke ovenschotel met Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
888.30 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 350 g Breydelspek
  • 400 g gevogeltegehakt
  • 1 doosje Boursin Cuisine met tomaten en mediterrane kruiden
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • 120 g volkoren penne (ongekookt)
  • Gemalen kaas (naar eigen smaak)
  • Italiaanse kruidenmix
  • Gemengde peper
  • 3 el olijfolie
Bereidingswijze: 

Laat de volkoren penne eerst eventjes kort doorkoken.
Vet een ovenschotel in en bedek de bodem met de licht gekookte penne.
Bak het gehakt in een wokpan en plet het fijn, voeg er de gehakte ui en sjalotjes aan toe en laat ze mee bruin bakken.
Snij de courgette en de paprika’s in kleine stukjes.
Voeg deze, samen met het blik gepelde tomaten, toe aan het gehakt en de uitjes en laat alles stoven tot je een dikke saus krijgt.
Ondertussen snij je het Breydelspek in blokjes en bak je ze even kort in wat olijfolie.
Voeg op het einde het doosje Boursin Cuisine toe aan de saus tot je een romig geheel krijgt.
Kruid alles nog af met Italiaanse kruiden en peper.
Tenslotte giet je de volkoren penne in de ovenschotel met het mengsel en strooi je er dan de spekblokjes over.
Werk af met gemalen kaas en plaats de schotel gedurende 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° (tot je een korstje bekomt).