Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Kabeljauw met Breydelspek en erwtencrème

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
415.57 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 350 g kabeljauwhaasje 
  • 4 sneetjes Breydelspek
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el amandelen
  • 1 el pistachenoten
  • 1 el panko
  • 1 teentje look
  • 300 g erwtjes
  • Klontje boter - scheutje room - Xantana of maïzena
  • 100 g garnalen
  • Voor de mousselinesaus:
  • 3 eidooiers
  • 2 el water
  • 45 g koude boter
  • 2 el citroensap
  • 50 ml room
  • Peper en zout
Bereidingswijze: 

Hak het Breydelspek en het lookteentje fijn.
Mix de notenmengeling en de panko in de blender.
Meng alles onder mekaar.
Snijd de kabeljauw in stukken en wentel in de mengeling.
Kook de erwtjes gaar en pureer met een klontje boter en een scheutje room. Voeg een mespuntje Xantana of maïzena toe.

Bak de vis in hete boter en plaats op het laatste moment nog +- 5 minuten in een hete oven op 180°C.

Maak ondertussen de mousselinesaus: klop de eidooiers samen met het water op een laag vuurtje tot een gladde saus. Zodra de eidooiers dreigen te stollen, neem je de pan van het vuur. Roer de klontjes koude boter voorzichtig onder de saus tot ze helemaal gesmolten zijn. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Klop de room half op en voeg toe aan de saus.