Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Kabeljauw met Breydelspek en prei

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 sneetjes jonge kaas
  • 1 stronk prei
  • 1 kabeljauwloin van 300 g
  • 2 sneetjes toastbrood
  • 120 g Breydelspek
  • Cress blaadjes
     
  • Voor de preisoep:
  • 2 preistronken
  • 100 g boter
  • 1 l groentenbouillon
  • 4 dl Valeir bier
Bereidingswijze: 

Voor de preisoep:
Reinig en snijd de prei fijn. Stoof de stukjes prei in de boter, maar laat niet kleuren.
Bevochtig met de bouillon en het Valeir bier. Laat de soep koken tot de groenten gaar zijn en mix in de blender.

Voor de garnituren:
Reinig de preistronk en snijd schijfjes van 1 cm dik. Bak de preiringen in wat boter en laat ze vervolgens verder garen in een voorverwarmde oven van 80°C.
Steek kaasrondjes uit (met behulp van een uitsteekvorm) ter grootte van de preiringen.
Bak in de pan van de prei schijfjes kabeljauwloin.
Snijd het Breydelspek in blokjes en bak krokant.
Bak het brood krokant en snijd het in blokjes.

Presentatie
Leg op ieder kaasrondje een preiring. Presenteer daarbij telkens 2 plakjes kabeljauw.
Werk af met broodcroûtons en Breydelspekreepjes.
Schik de cress op de kabeljauw en werk af met de warme Prei-Valeirsoep.