Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Kabeljauwrug met mosterd en verkruimeld Breydelspek en platte peterselie

Kok: 
Guy Van Cauteren
Aantal personen: 
10

Bereidingstijd:

Calorieën: 
187.09 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 1,2 kg Deense kabeljauwfilet kant van de rug, wordt Royale genoemd, zonder graat noch vel
  • 2 Franse sjalotten
  • 1 fles wit bier
  • 1 bot bladpeterselie
  • 6 plakjes Breydelspek
  • 1 zakje panko broodkruim
  • 2 lepels Belgische mosterd
  • 200 g boter
     
Bereidingswijze: 

Een ovenplaat besmeren met zachte boter, kruiden met peper en zout.
De porties kabeljauw, velkant boven, op de plaat schikken, niet te dicht naast elkaar.
De bovenkant eveneens kruiden met peper en zout.
Het Breydelspek met de peterselie en het panko broodkruim, fijn cutteren.

De kabeljauw met een keukenkwast insmeren met mosterd, bestrooien met de crumble.
In een voorverwarmde oven 250°plaatsen en kort garen met knapperige korst.

De versnipperde sjalot even smoren zonder te kleuren met een klontje boter en blussen met het bier en fel inkoken.
De boter toevoegen en al fel kokende emulsioneren.

Afwerking
De saus in de warme borden schikken, de kabeljauw in het midden