Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Kalfsrolletjes met Breydelspek, aardappelen, prinsessenbonen en Butternutsquash zalfje

Kok: 
Dagny Ros Asmundsdottir
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen (friet aardappelen)
  • 4 dunne kalfslapjes (ong 150 gr /stuk)
  • 4 sneetjes Breydelspek
  • Takjes rozemarijn
  • 20 prinsessenbonen
  • Peper en zout
  • Olijfolie en boter
  • 1 sjalot
  • Bloem
  • 1,5 dl gevogelte fond
  • 1 el sherry

Flespompoen Butternutsquash zalfje

  • ½ ui
  • ½ flespompoen
  • Boter
  • Zachte kerrie of Vadouvan
  • Kruidentuiltje (citroentijm, laurier, rozemarijn, salie)
  • Kippenbouillon
Bereidingswijze: 

Snij de aardappelen in dikke frieten.
Kook ze beetgaar in gezouten water.
Sla de kalfslapjes iets platter met een keuken hamer.
Smeer olijfolie, zout en peper op beide zijden.
Daarna beleg je de kalfslapjes met de frieten en gekookte prinsessenbonen (bijtgaar).
Rol deze op, omwikkel de rolletjes met een reepje Breydelspek.
Stop er een takje rozemarijn tussen.
Steek ze vast met tandenstoker.
Bak de rolletjes aan in boter en laat ze 15 min garen op 180°C in een voorverwarmde oven.
Stoof ondertussen een gesnipperde sjalot in boter en olie.
Roer er 1 el bloem door.
Blus met 1,5 dl gevogelte fond.
Breng op smaak met 1 el sherry.
Breng op smaak met peper en zout en laat even inkoken.

Flespompoen Butternutsquash zalfje

De pompoen ontdoen van de pitten en de schil mag er aan blijven
De ui en pompoen aanstoven in de boter tot hij glazig is en bestrooien met kerrie en snuifje zout
Even laten meestoven
Kruidentuiltje toevoegen
Bevochtigen met bouillon (kippen) en laten garen gedurende ongeveer 15 min
Goed mixen en afkruiden
Indien te dik, beetje bouillon toevoegen met klontje boter