Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Knolseldersoep met Breydelspek en tuinkruiden

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
261.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 200 g Breydelspek
  • 1/2 knolselder, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 wit van prei, fijngesneden
  • Sap van 1/2 citroen
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 dl lichte room
  • 20 g boter
  • 2 takjes dragon, fijngesnipperd
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 takje platte peterselie, fijngesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • Peper van de molen
  • Zeezout
Bereidingswijze: 

Stoof de ui en de prei glazig in de boter, voeg de groentebouillon en de knolselder toe en laat alles een 20-tal minuten koken.

Mix de soep grondig in een blender of met behulp van een staafmixer.
Voeg room toe aan de soep en breng de soep zachtjes aan de kook.
Breng de soep op smaak met peper van de molen, zeezout.

Snijd het Breydelspek in kleine blokjes en meng ze met de fijngesnipperde verse kruiden.
Verdeel de soep over de borden of kommen en schik telkens een flinke eetlepel Breydelspek in het midden.