Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Krokant hoorntje met mousse van Breydelham

Kok: 
Gastchef Christophe Nachtergaele
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
298.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 8 velletjes filodeeg van 10 op 10 cm
  • 2 el gesmolten boter
  • 200 g Breydelhammousse
  • 4 el zure room of crème fraîche
  • 1 tl mierikswortelpuree
  • 1 tl mosterd
  • 0,5 citroen
  • 1 el krokante ajuincrumble
  • 1 takje gefrituurde platte peterselie
Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de deeglapjes overdwars in puntvorm.
Bestrijk de deeglapjes licht met gesmolten boter en vouw ze in een frietzakje. Leg ze op bakpapier op een plaat en bak ze goudbruin met een kurk erin.
Roer de crème fraîche tot een gladde massa met de mosterd en mierikswortel.
Meng er de mousse van Breydelham onder en de citroenzeste. 
Vul er de hoorntjes mee op. Werk af met de crumble van ui, platte peterselieblad, wat citroenrasp, wat room en/of takje dille.