Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Lamscarré met vergeten groenten en Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
894.60 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 2 lamscarrés
  • 2 dikke sneden Breydelspek van 1 cm
  • 1 sjalot
  • 1 wortel - 1 selderstengel
  • Tijm - laurier - rozemarijn
  • 2 teentjes look
  • 0,5 l lamsfond
  • Scheutje porto
  • 1 butternutpompoen
  • 2 zoete aardappelen
  • 150 g oesterzwammen
  • Boter en olijfolie
  • Peper en zout
Bereidingswijze: 

Kuis de lamscarré op, bak rondom aan en kruid.
Bak mooi rosé verder in een hete oven op 180°C gedurende +- 15 minuten.
Snijd de wortel en selder in blokjes en snipper de sjalot fijn.
Bak de restjes van de lamscarré aan in een pan, samen met de wortel, selder en sjalot.
Blus met porto en laat inkoken.
Voeg de fond, tijm en laurier toe. Laat inkoken.
Giet alles door een zeef en werk af met enkele klontjes koude boter.

Snijd de zoete aardappel en pompoen in gelijke stukken. Snijd het Breydelspek in repen.
Trek de oesterzwammen in 2.
Verhit olijfolie en boter in een pan en bak het Breydelspek aan.
Stoof de groenten even mee en voeg een lookteentje toe, kruid met peper en zout.
Leg de groenten in een ovenschotel en bak gedurende 35 minuten in een hete oven.

Dresseer op warme borden.