Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Lauw slaatje met gekarameliseerde appeltjes en Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
475.40 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 350 g Breydelspek
  • 2 zoete appels
  • 2 el olijfolie
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 rode
  • 1 groene paprika
  • 2 wortels
  • 1/2 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 40 ml honing-mosterddressing
  • Bieslook (naar eigen keuze)
Bereidingswijze: 

Snij het Breydelspek en de appels in blokjes.
Bak het Breydelspek in een beetje olijfolie gaar en voeg er op het einde de stukjes appel aan toe.
Druppel de honing lichtjes over de appeltjes en laat deze eventjes mee warmen met het spek.
Let wel op dat de appelstukjes niet té zacht worden.
Vervolgens rasp je de wortelen en snij je de komkommer, de paprika’s en het sjalotje in fijne stukjes.
De tomaten snij je in partjes.
Ondertussen kook je de eieren hard en snij je ze in de lengte door.

Dresseer het bord als volgt:
Leg onderaan de sla en leg daarboven in het midden een mengeling van de worteltjes met de blokjes komkommer, de paprika en het sjalotje.
Vervolgens leg je de partjes tomaat en de stukjes ei rondom het slaatje.
Leg dan als laatste een torentje van de lauwe appelstukjes en het gebakken spek op de groentjes in het midden, overgiet met wat honing-mosterddressing en werk af met wat verse bieslook.