Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Mediterraanse pastasalade met Breydelham en kip

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
848.30 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 500 g spirelli
  • 200 g kipfilets
  • 200 g Breydelham in reepjes gesneden
  • 20 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • Een handvol olijven
  • Een handvol vers gesnipperde basilicum
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 200 g zongedroogde tomaten (op olie)
  • 2 el olijfolie
  • 10 cl witte wijn
  • 1 el mosterd
  • 20 cl room
  • Provençaalse kruiden
Bereidingswijze: 

Voor de pasta:
Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze mooi goudbruin in de olie van de zongedroogde tomaten.
Snijd de courgette en de venkel in julienne en stoof deze even aan in een eetlepel olijfolie en breng ze op smaak met Provençaalse kruiden.
Kook de pasta beetgaar, snijd de olijven middendoor en de tomaten in reepjes.

Voor de dressing:
Meng een eetlepel olijfolie met mosterd en witte wijn en breng deze mengeling aan de kook.
Voeg de room toe en laat even inkoken.
Werk af met zwarte peper en basilicum.
Houd de dressing warm.

Giet de beetgare pasta af en meng er de gestoofde venkel en courgette, olijven, kip, zongedroogde tomaten en de helft van de Breydelham onder.
Overgiet met de warme dressing.