Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Mini-bladerdeegrolletje met rode ui en Breydelspek

Kok: 
Gastchef Christophe Nachtergaele
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
217.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 1 sneetje bladerdeeg
  • 1 el olijfolie
  • 200 g rode ui (fijn versneden)
  • 1 ansjovis
  • 1 el tomatade
  • 20 g pijnboompitten + olijf
  • 100 g Breydelspek
Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Steek rondjes uit de bladerdeeg en voorzie de rondjes van een rand. Leg de deegrondjes op een bakplaat + papier. 
Verhit de olie in een pan en bak de uien zacht gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
Doe wat tomatade in het deegrondje (laat de randen vrij). Schep de uivulling op de tomatade en doe er 1 à 2 pijnboompitten bij. 
Werk af met olijf, Breydelspek en de ansjovis. Bak de taartjes ongeveer 10-15 minuten tot ze gerezen zijn en mooi bruin.