Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Mosselsoepje met Breydelspekroom

Aantal personen: 
10

Bereidingstijd:

Calorieën: 
144.03 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 1 kg jumbo mosselen
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • Lavas
  • Witte wijn
  • 2 el crumble van Breydelspek
  • Olijfolie
  • Boter
  • Bloem
  • 1 el room
  • Pezo
  • Bieslook
     
Bereidingswijze: 
  • Was de mosselen goed schoon.
  • Bak de ajuin in olijfolie.
  • Voeg de look toe.
  • Leg de mosselen erop en blus met de witte wijn.
  • Voeg de lavas toe en laat 5’ op een heet vuur koken.
  • Bewaar de jus van de mosselen apart.
  • Maak een roux met 30 g boter en 30 g bloem, voeg vervolgens de jus toe.
  • Breng al roerend aan de kook.
  • Haal de mosselen uit de schelp en verdeel ze in tasjes of glaasjes.
  • Snijd wat lavas fijn en verdeel over de mosselen.
  • Giet de soep erover en werk af met half opgeklopte room met daaronder de crumble van Breydelspek en bieslook.