Overslaan en naar de inhoud gaan
Talen
NL
FR
EN
'Uniek gebakken,
lekker kruidig
!'
Sociale media
LinkedIn
Pinterest
Twitter
Facebook
Home
Bedrijf
Over ons
Missie
Geschiedenis
Kwaliteit
Duurzaamheid
Bedrijfsbezoeken
Vacatures
Producten
Consument
Professioneel
Nieuws & Events
Nieuws
Evenementen
Media
Nieuwsbrief
Wedstrijden
Koken met Breydel
Kookworkshops
Agenda
Informatie
Locatie
Teambuilding
Recepten
Culinaire tips
Verkooppunten
Contact
Medewerkers
Recall
Kookworkshops
Agenda
Informatie
Locatie
Teambuilding
Recepten
Culinaire tips
U bent hier
Home
»
Koken met Breydel
»
Recepten
»
Mosselsoepje met Breydelspekroom
Alle recepten
Terug naar overzicht recepten
›
Vragen over dit recept
Voornaam
*
Naam
*
E-mail
*
Telefoonnummer
Bericht
*
Laat dit veld leeg a.u.b.
Recepten
Mosselsoepje met Breydelspekroom
Aperitiefhapjes / Tapas
Alle seizoenen
Aantal personen:
10
Bereidingstijd:
0'-30'
Calorieën:
144.03 calorieën/persoon
Breydelingrediënt:
Breydelspek
Ingrediënten:
1 kg jumbo mosselen
1 ajuin
1 teentje look
Lavas
Witte wijn
2 el crumble van Breydelspek
Olijfolie
Boter
Bloem
1 el room
Pezo
Bieslook
Bereidingswijze:
Was de mosselen goed schoon.
Bak de ajuin in olijfolie.
Voeg de look toe.
Leg de mosselen erop en blus met de witte wijn.
Voeg de lavas toe en laat 5’ op een heet vuur koken.
Bewaar de jus van de mosselen apart.
Maak een roux met 30 g boter en 30 g bloem, voeg vervolgens de jus toe.
Breng al roerend aan de kook.
Haal de mosselen uit de schelp en verdeel ze in tasjes of glaasjes.
Snijd wat lavas fijn en verdeel over de mosselen.
Giet de soep erover en werk af met half opgeklopte room met daaronder de crumble van Breydelspek en bieslook.