Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Op cederhout gerookte forel, Breydel krokant, rode ui, wasabi mayo

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
237.50 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 2 regenboog forellen
  • Cederplankje
  • 1 venkel knol
  • Peper, zout
  • 2 wortelen, 1 broccoli
  • 3 el mayonaise, 1 el wasabi
  • 4 plakjes breydelspek
     
Bereidingswijze: 

Reinig en was de forellen, dep droog en vul de buik met de fijn gesneden venkel, kruiden met peper & zout en plaats deze op een cederhouten plankje rechtstreeks boven de houtskool, +/- 120°C ongeveer 20 minuten. Door even op de vis te drukken weet je dat ze gaar zijn.

Maak van de wortelen parisiénne bolletjes, van de broccoli kleine roosjes en blancheer deze beetgaar, grill nog even af op de houtskool.
Meng de mayonaise met de wasabi.

Verwijder het vel van de vis en de groenten tussen de vis, fileer deze, zorg dat er geen graten meekomen en presenteer de vis en groenten op bord samen met enkele puntjes wasabi mayo, werk af met gedroogde Breydelspek. Decoratief kan je ook wat schelpjes (vb kokkels) op het bord toevoegen.