Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Parelhoen met cantharellen

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
871.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 filets van parelhoen uit de Landes
  • 200 g Breydelspek
  • 50 g ganzenleverpastei
  • 100 g boter
  • 1 grote ui, sjalotten
  • 2 appelen Golden
  • Enkele cantharellen
  • 2 dl rode porto
  • 2 dl bruine gevogeltefond
  • ½ l room
  • 400 g puree van erwten
  • Peper, zout
  • Nootmuskaat
Bereidingswijze: 

Stoof de ui en de appelen aan in boter, blus met de porto en leng aan met de bruine gevogeltefond en de room.
Laten indikken (naar smaak), mix en giet door een vergiet, kruid bij en houd warm.
Maak een half-om-half met de ganzenleverpastei en de boter en een scheutje cognac.
Braad de parelhoen in de oven in een schuimende boter.
Bak de cantharellen met de gehakte sjalot aan in boter.
Meng de erwtjes met wat room, zout, peper en nootmuskaat onder de puree.
Klop de saus op met de boter van ganzenleverpastei om ze te laten glanzen (niet laten koken).
Werk af met de erwtenmousse.