Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Parelhoenborst met gesmolten asperges en roomsausje met Breydelspek en dragon

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 parelhoenborsten
  • 12 witte asperges
  • 2 groene asperges
  • 12 korenaarasperges
  • Gevogeltejus
  • 8 plakjes Breydelspek
  • 2 dl room
  • Peper
  • Zout
  • Verse dragonblaadjes
  • 1 bosje peterselie
  • Boter
  • ½ kg nieuwe aardappelen
Bereidingswijze: 

Schil de witte- en groene asperges.
Snijd topjes van 5 cm af, snijd de rest in fijne schijfjes.
Kook de topjes in kokend water, 3 minuten voor de groene en 6 minuten voor de witte.
Kook de korenaarasperges gedurende 1 minuut en koel ze daarna direct af met koud water. Doe het zelfde voor de groene.
Leg de fijne schijfjes in een ingeboterde pot, voeg kruiden en een weinig water toe.
Zet het deksel op de pot zetten en gaar alles zachtjes.
Bak de parelhoenborsten af en gaar ze verder in de oven.
Snijd ondertussen de Breydelspeklardons.
Neem de borsten uit de pan, voeg de lardons, gevogelte jus en room toe.
Laat dit alles opkoken tot gewenste dikte.
Werk af met vers gehakte dragon.
Kook de nieuwe aardappelen met de schil.
Kleur de aardappelen in geklaarde boter en voeg gehakte peterselie toe.
Dresseer alles op een bord.