Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Parelhoenrolletjes met Breydelspek, rode bietjes, pastinaak, appel en raapjes

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
787.13 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 2 dubbele parelhoenfilets
  • 8 dunne sneetjes Breydelspek
  • 1 l kippenbouillon
  • Truffelpasta
  • 1 sjalot
  • 150 g gemengde champignons
  • 1 grote of 2 kleine pastinaken
  • 2 rode bieten
  • Melk
  • 1 ajuin
  • Laurier
  • Azijn
  • 2 jonagold-appelen
  • Suiker
  • Boter
  • 8 mini-raapjes
    Voor de saus:
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl wildfond
  • 1 dl porto
  • 50 g koude boter
Bereidingswijze: 

Snijd de parelhoenfilets horizontaal in twee, voor 3/4 middendoor. Bak de kant met vel krokant. Kruid met peper en zout.
Maak de champignons schoon (niet wassen), snijd ze fijn en bak samen de fijngesnipperde sjalot. Voeg een koffielepel truffelpasta toe.
Leg het Breydelspek op aluminiumfolie. Leg de parelhoenfilet erop en vul met de champignons. Vouw dicht en rol op.
Gaar het geheel +- 30 minuten in hete (maar niet kokende) kippenbouillon.

Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Kook in de melk met laurier.
Pureer de pastinaak in de blender en kruid met peper en zout.
Schil de rode bietjes en snijd in kleine blokjes.
Snijd de ajuin fijn en stoof aan. Voeg de rode biet toe en laat kort meestoven. Blus met een scheutje azijn en kruid met peper, zout en laurierblaadjes en laat stoven op een zacht vuurtje.
Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en bak in boter met een beetje suiker. Laat lichtjes karameliseren.

Kook de raapjes in gezouten water. Stoof daarna aan in boter & suiker.

Voor de saus:
Kook alles tot 1/3 in en werk af met de koude boter. Kruid met peper en zout.

Presentatie

Snijd het vlees in plakjes en schik volgens je eigen creatie op het bord.