Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Pastinaaksoep met Breydelham en king crab

Kok: 
Myriam van foodblog Hap&Tap
Aantal personen: 
8

Bereidingstijd:

Calorieën: 
236.36 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 3 sjalotten
  • 1 lookteentje
  • 2 stuks prei (enkel het wit)
  • 3 kleine pastinaken of 2 grote
  • 1,5 l gevogeltebouillon
  • Tijm, peper en zout
  • Boter
  • Room naar smaak
     
  • 1 pastinaak
  • Boter
  • Peper, zout en muskaatnoot
  • 1/2 kg King crab (verse poten) of 1 blikje van Imperial
  • 3 sneetjes Breydelham
  • 1/8 bot bieslook
Bereidingswijze: 

Versnijd de sjalotten, het lookteentje en het wit van prei fijn en stoof aan in de boter zonder te kleuren.

Schil de pastinaak, snijd grof en laat mee uitstoven bij de prei.
Bevochtig met de gevogeltebouillon en laat zachtjes koken voor een half uur.
Mix en passeer door een fijne puntzeef.
Voeg room toe voor de smaak en kleur en smaak af met peper en zout.

Snijd een fijne brunoise (1/2 cm) van de geschilde pastinaak, fruit aan in boter tot gaar en smaak af met peper, zout en muskaatnoot. Voeg indien nodig boter toe, want pastinaak is zetmeelhoudend en neemt veel boter op. Zorg ervoor dat de julienne niet aanbakt.
Laat de pastinaakblokjes uitlekken op keukenpapier.

Snijd met een visschaar de schaal van de King Crab open en haal het krabvlees er voorzichtig uit. Versnijd eveneens in een brunoise van 1/2 cm. Verwijder indien nodig kraakbeen.

Versnijd de Breydelham in julienne en zet koel weg. Snijd de bieslook fijn.

Afwerking
Vermeng de krab met de Breydelham, bieslook, pastinaakbrunoise en gemalen peper en druk de mengeling aan in een serveerring centraal in een diep, warm bord.
Giet de soep voorzichtig in het bord en serveer.