Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

'Patatten' met Breydelspek, savooi en spruiten

Kok: 
Wim Ballieu
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
212.38 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 8 dikke sneden Breydelspek (liefst zonder zwoerd)
  • 400 g ratte de toucquet aardappelen
  • 1/4 savooi
  • 300 g Brusselse spruitjes (schoongemaakt)
  • Arachideolie
  • Koteletkruiden
  • Zwarte peper
Bereidingswijze: 

Blancheer de aardappelen kort. 
Verhit olie in een wokpan op open vuur. Start met de in twee gesneden spruitjes, kleur het Breydelspek aan met flink wat 'koteletkruiden'. Verwijder het spek even uit de pan.
Snijd de savooi fijn en spoel. Bak de savooi mee aan met de spruiten. Voeg eventueel wat olie toe indien nodig. Eindig met de in twee gesneden aardappelen en voeg op het allerlaatste opnieuw de speksneetjes toe.