Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Penne met erwtjes en Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
647.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 

(Voor 4 personen)

400 g penne of strikjes
150 g Breydelspek in blokjes gesneden
200 g erwten (vers of uit de diepvries, beetgaar gekookt)
1 ui
3 dl lichte room
2 el olijfolie
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Peper, zout

Bereidingswijze: 

Hak de ui fijn en laat zacht stoven in olijfolie in een grote wok.
De ui mag 5 minuten stoven zonder kleuren.
Zet een grote kom water op het vuur en breng aan de kook, zout het water gul en voeg een klein scheutje olijfolie toe.
Voeg dan de penne toe, laat koken zonder deksel tot de penne beetgaar zijn.
Doe het Breydelspek bij de ui, laat 2 minuten opbakken op hoog vuur.
Voeg dan de room toe, peper uitvoerig, breng aan de kook en laat zacht pruttelen.
Voeg de gekookte erwtjes toe aan de saus en laat even koken.
Giet de beetgare penne af.
Als de saus te dik is geworden, voeg dan wat kookwater van de pasta toe.
Laat de Parmezaanse kaas oplossen in de saus en voeg de gloeiende penne toe.
Meng en serveer.