Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Pompoensoep met Breydelkoek en peterselie

Kok: 
Dagny Ros Asmundsdottir
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • Ongeveer 600 g vruchtvlees van een pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • ½ el geraspte verse gember
  • 1 kop sinaasappelsap
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 1 kl zeste van sinaasappel
  • Snuifje kruidnagel
  • Verse bladpeterselie
  • Laurier blad
  • Geroosterde pompoenzaadjes (optie)
  • Zout en peper
  • ½ Breydelkoek in kleine blokjes
Bereidingswijze: 

Verwarm de olijfolie in een pot.
Voeg de sjalot, ui en gember toe en bak aan tot ze glazig zijn.
Voeg de pompoen toe en laat aanstoven.
Voeg appelsiensap, bouillon en de rest van de kruiden toe en laat koken, ongeveer 10 tot 15 minuten.
Nadien mix je alles samen.

Snijd de Breydelkoek in kleine stukjes.

Serveer met peterselie, de Breydelkoek en de pompoenzaadjes