Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Preiballetjes met Breydelham

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 500 g prei
  • 200 g Breydelham
  • 2 el olijfolie
  • 5 el kippenbouillon
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • Paneermeel

 

Bereidingswijze: 

Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een pan en stoof hierin de prei gedurende ongeveer 5’.

Giet de kippenbouillon en smoor gedurende 10 a 15’ op een laag vuur.
Smelt de boter in een pan en bak hierin de bloem goudgeel.
Giet de melk er geleidelijk aan al roerend bij.

Breng het geheel aan de kook en laat enkele minuten doorkoken
Voeg de prei met kookvocht en al toe aan de saus en meng goed.
Snijd de Breydelham in heel fijne blokjes en meng bij onder het geheel.
Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

Draai bolletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot.
Wentel de balletjes door bloem, daarna door een losgeklopt ei en daarna door paneermeel.

Verhit het frituurvet en frituur de balletjes tot ze goudbruin zijn.