Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Risotto met scampi, beukenzwam en Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
352.13 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 12 scampi’s maat 16/20
  • 2 pollepels risotto-rijst (vb. Arborio)
  • 4 pollepels fond van scampi’s
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 1 wortel – 1 tak witte selder – ½ preiwit – 1 ajuin
  • 1 el tomatenpuree
  • Olijfolie
  • 3 dl water
  • 3 dl witte wijn
  • 60 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 150 g beukenzwammen
  • 2 sneden Breydelspek van 0,5 cm
  • Peper
  • Bieslook
Bereidingswijze: 

Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en snijd ze voor ¾ open.
Bak de scampipellen in olijfolie, samen met 1 sjalotje en een teentje look. Daarna voeg je de tomatenpuree en de groenten toe.
Bevochtig met water en witte wijn. Laat inkoken.
Versnipper de andere sjalot en plet het andere teentje look.
Zet een ruime kookpot met olijfolie op vuur.
Stoof de sjalot en de look maar laat niet kleuren.
Schep de rijst in de pot en laat even meebakken.

Voeg voor elke hoeveelheid rijst evenveel bouillon van de scampi’s toe. Dek af en laat op een zacht vuur garen. (roeren is niet nodig). Zodra het vocht is opgenomen, roer je alles om. Voeg de kaas en boter toe. Kruid met peper en zout.

Snipper een sjalotje en snijd het Breydelspek in brunoise. Bak aan in boter. Bak hierbij de beukenzwammen. Voeg op het laatste moment de bieslook toe.
Bak de scampi’s kort aan in hete boter.

Presentatie

Dresseer de rijst in een ringetje.
Leg bovenaan de beukenzwam/Breydelspek mengeling.
Werk af met scampi’s.